Top
 

Trebinje – Višegrad

11520RSD po osobi

Vodimo Vas u grad Sunca – magično Trebinje. Pored prelepe reke Trebišnjice u kojoj se nalazi neobična vrsta ribe – svima poznata kao čovečja ribica, simbole grada predstavljaju i Hercegovačka Gračanica, Manastir Tvrdoš.

OBILAZIMO: TREBINJE – fakultativno MOSTAR I POČITELJ TJENTIŠTE VIŠEGRAD

26.-28.11.2021.
 • Cena po osobi
  Odrasli 11.520 RSD, deca do 12 godina 9.170 RSD
 • Uključeno u cenu
  Prevoz klimatizovanim autobusom turističke klase bez TV-a i WC-a, prevoznika “Subotica trans” iz Subotice , smeštaj 2 noći u hotelu IN*** (u 1/2 i 1/3 sobama) u Trebinju na bazi 2 noćenja sa doručkom (švedski sto) , razgledanje Trebinja u pratnji vodiča , pratilac grupe , organizacioni troškovi
 • Nije uključeno u cenu
  Putno zdravstveno osiguranje koje se plaća posebno u Agenciji (grupno: odrasli 18 - 69 god. 450 din) , fakultativni i ostali individualni troškovi koji se plaćaju na licu mesta predstavniku lokalne agencije ili na ulazima: Izlet za Mostar - Počitelj sa uračunatim lokalnim taksama, razgledanjem u pratnji lokalnog vodiča - cena 15 €
 • Način plaćanja
  Uplata 4.500 RSD po osobi prilikom rezervacije, ostatak u 3 mesečne rate (oktobar - decembar) do 15.12.2021. Za rate koje dospevaju po realizovanom putovanju, polažu se čekovi građana.
1
1. DAN
25.11.2021 Polazak u 22:30h iz Subotice ispred glavne autobuske stanice. Noćna vožnja sa usputnim pauzama po potrebi grupe.
2
2.DAN Trebinje
26.11.2021 Dolazak u Trebinje u prepodnevnim časovima. Obilazak grada u pratnji lokalnog  vodiča. Šetnja do pijace pod platanima, parka sa spomenicima Dučiću i Njegošu, zatim Anđelkine kapije. Nakon obilaska, odlazak na Crkvine, brdo iznad grada, gde se nalazi hercegovačka Gračanica i grob Jovana Dučića. Odlazak do manastira Tvrdoš koji je sagrađen na temeljima crkve iz IV veka i spada u red najstarijih kulturno istorijskih spomenika u Republici Srpskoj. Po završetku obilazaka,  smeštaj u hotel IN*** koji se nalazi nedaleko od centra grada. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
3
3.DAN Trebinje ili izlet do Mostara i Počitelja
27.11.2021. Doručak. Slobodan dan u Trebinju ili fakultativni izlet u dolinu Neretve. Poseta Mostaru, gradu pod planinom Velež. Šetnja preko Starog mosta koji je sagrađen u 16. veku po zahtevu sultana Sulejmana Veličanstvenog. Obilazak stare čaršije u pratnji vodiča - Kujundžiluka u kojoj se nalaze radnje sa starim zanatima: kujundžije, zlatari, tkači ćilima, kafedžinice. Imaćete priliku da osetite pravi duh Mostara. Nakon obilaska, sledi vožnja do Počitelja. Stari grad na obali Neretve koji je pod zaštitom UNESCO-a predstavlja mesto gde se spajaju Vizantijska i Otomanska arhitektura. Mesto je opasano ostacima kamenog zida i tvrđavom i stecište je brojnih umetnika. Sledi povratak u Trebinje. Slobodno vreme za šetnju starim trgom pod platanima. Noćenje.   
4
4.DAN Tjentište i Višegrad
28.11.2021. Doručak. Polazak iz hotela u jutarnjim časovima. Vožnja do Tjentišta, centra nacionalnog parka Sutjeska, oivičenog šumama planina Bioč, Vučevo, Zelengora i Maglić. Slobodno vreme za šetnju i razgledanje memorijalnog kompleksa i spomenika koji seća na bitku  iz drugog svetskog rata. Nastavak putovanja preko Foče do Višegrada. Poseta čuvene “Na Drini Ćuprije” – mosta Mehmed Paše Sokolovića iz 1577. godine. Potom sledi poseta Andrićgradu, nastalom kao ideja našeg čuvenog režisera Emira Kusturice a posvećenog nobelovcu Ivi Andriću.  Putovanje preko planine Tare i dolinom reke Drine sa pauzama po potrebi grupe. Dolazak u Suboticu u kasnim večernjim časovima.
5
Kompletan program u PDF-u
Kompletan program možete preuzeti klikom OVDE