Top
 

Pečuj – festival svetlosti

3400RSD po osobi

Zahvaljujući bogatoj istoriji staroj dva milenijuma, uticaju i spajanju različitih civilizacija, kultura i tradicija, Pečuj je jedan od najuzbudljivijih gradova u Mađarskoj. Burna istorija ispisala je svoje stranice na licu ovog grada. Danas se na prostranom trgu nalaze katolička katedrala, džamija, sinagoga. Iskoristićemo priliku da ostanemo tokom festivala svetlosti koji je magičan kada Sunce zađe.

OBILAZIMO: grad PEČUJ – PRISUSTVUJEMO FESTIVALU SVETLOSTI

 

06.07.2024.
 • Cena po osobi
  Odrasli 3.400 RSD, deca do 12 godina 3.000 RSD
 • Uključeno u cenu
  Prevoz autobusom turističke klase bez TV-a i WC-a, razgledanje Pečuja, licencirani vodič/pratilac grupe, organizacioni troškovi.
 • Nije uključeno u cenu
  svi individualni troškovi koji gore nisu navedeni, putno zdravstveno osiguranje
 • Način plaćanja
  Uplata 1.000 dinara prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre početka putovanja
1
Plan putovanja
Polazak grupe iz Subotice u 10:00 h ispred glavne autobuske stanice. Vožnja preko Kelebije do Pečuja. Po dolasku u Pečuj sledi šetnja do centra grada. Obilazak znamenitosti u pratnji vodiča: Trg Košut Lajoša, sinagoga, Žolnai fontana, Sečenjijev trg sa džamijom, Pečujska Bazilika, trg Svetog Ištvana do Nacionalnog teatra... Oko 14h odlazak do čuvene “Kiraly“ ulice sa mnoštvom prodavnica i restorana, slobodno vreme tokom popodneva za ručak, po želji odlazak u tržni centar „Arkad” koji se takođe nalazi u centru grada. Fakultativno, postoji mogućnost obilaska muzeja manufakture Zsolnai. U Pečuju se od 4. do 7. jula održava Žolnai festival svetlosti, jedan od najlepših u Evropi. Preko dana grad je u znaku festivala: ulični umetnici, žongleri, akrobate i DJ-evi iz svih krajeva sveta... Ali prava dešavanja počinju kad sunce zađe. U večernjim časovima preporučujemo posetu nekih od lokacija u samom centru grada gde ćete moći da uživate u svetlosnim efektima na fasadama značajnih kulturno-istorijskih objekata. Čak 19 lokacija u centru Pečuja stvoriće jedan divan „Put svetla“. Kasniji polazak iz Pečuja. Povratak u Suboticu u ranim jutarnjim časovima.
2
Kompletan program u PDF-u
Kompletan program možete preuzeti klikom OVDE