Top
 

Tunis je egzotična zemlja prelepih kontrasta. Ona je prirodni most između Afrike i Evrope, spaja miris mediteranskog zelenila i peska Sahare. Poznata letovališta su Hamamet, Sus, Port El Kantaui, Ðerba, Monastir, Mahdia, Sidi Bu Said…

HAMAMET  je stari grad Tunisa gde je započeo razvoj turizma, šezdesetih godina 20. veka. Staro gradsko jezgro čini medina iz 15. veka, izgrađena na stenama uz obalu mora. Postoje dve turističke zone Hamamet Nord, poznat po lepim peščanim plažama, i Jasmine Hamamet na jugu sa čuvenom novom medinom, marinom i zabavnim parkom Carthage Land.

SUS  je smešten u južnom delu zaliva Hamamet, severno od grada Monastira. Duž lepih peščanih plaža nalaze se mnogobrojni hoteli, a grad je poznat i po bogatom noćnom životu. U centru Susa nalazi se izuzetno očuvana medina iz 9. veka i tvrđava, jedna od najbolje očuvanih u Tunisu.

MAHDIA  je mali obalski grad na uskom poluostrvu, koje je od ostatka kopna odvojeno jedinom gradskom kapijom, Skifa el Kahla (Mračni prolaz). Mahdia je uspela sačuvati šarm lokalnog tunižanskog mesta, a njena luka je korišćena za snimanje scena filma Engleski pacijent.

PORT EL KANTAUI  je građen od 1979. godine kao velika turistička zona oko prelepe marine. Arhitektura se oslanja na tradicionalnu arhiktekturu Tunisa, sa belim kućama ukrašenim tirkiznoplavim vratima i prozorima. Hoteli su građeni u istom stilu i protežu se uz peščanu plažu. Port je potpuno prilagođen turistima, sa puno zelenila i cveća, idealan za šetnje.

Cenovnik:

Tunis Bigblue 

Tunis Filip travel

Tunis Sunline