Top
 

Španija leto

KOSTA BRAVA je najpoznatije i najposećenije letovalište u Španiji, severno od Barselone, sa obalom dugom 40-ak km. Najatraktivnije letovalište je Ljoret de Mar sa dugom,širokom peščanom plažom, a ističu se još i Santa Suzana i Kalelja. U ovoj oblasti treba izdvojiti i Gironu, kao jedan od najstarijih gradova Katalonije, i Figueras, rodno mesto Salvadora Dalija.

Španija Bigblue

Kosta Brava Filip

Španija bus Eta

KOSTA DORADA („ Zlatna obala“) je oblast koja se proteže južno od Barselone, u dužini od 216 km. Naziv je dobila po dugim peščanim plažama. Katalonske planine se pružaju paralelno sa obalom, štite primorje od provale hladnih vazdušnih masa, te se ova oblast odlikuje prijatnom mediteranskom klimom, pogodnom za boravak tokom cele godine. Turistička mesta koje treba izdvojiti su Salou, Kambrils i La Pineda koji su gotovo spojeni i protežu se duž 14 km prostranih peščanih plaža.

Cenovnici:

Kosta Dorada Španija 

MAJORKA je najveće ostrvo u Španiji i deo je arhipelaga Balearskih ostrva. Skrivene lagune, duge peščane plaže, borove šume, palme, brojni hoteli i savršena klima čine je idealnom destinacijom za letovanje u Španiji. Glavni grad ostrva je Palma, sa kojom su brojna letovališta povezana autobuskim linijama. Poznata letovališta su: Plaja de Muro  i Alkudija, Plaja de Palma i El Arenal, Kan Pastilja, Portals Nus, Iljetas, Palmanova, Magaluf, Santa Ponsa.

Cenovnici:

Majorka Bigblue

Majorka Filip travel