Top
 

Rumunija je najveća država jugoistočne Evrope, zemlja nepreglednih šuma, mističnih priča o vampirima, vlaškoj magiji, zemlja šarmantnih gradova i krivudavih planinskih puteva. 

Bukurešt, glavni grad, osnovao je čuveni Vlad Cepeš, poznatiji kao Grof Drakula. Zbog svoje arhitekture koja podseća na francusku, Bukurešt nosi epitet „Malog Pariza“. Ovo je grad parkova, velikih avenija i lepe ahitekture koju su gradile francuske i italijanske arhitekte. Grad ima čak i svoju Trijumfalnu kapiju. Jedna od najlepših zgrada je palata Parlamenta koja je posle Pentagona treća najveća zgrada na svetu. 

Rumunski dvorci i palate su jedna od glavnih znamenitosti Rumunije. Stekli su slavu arhitekturom, pejzažom u okolini i blagom koje kriju unutra. Mnogi od ovih dvoraca i palata su prava remek-dela i uvrštena su na listu UNESCO-ve svetske baštine. U dvorcu Bran, najpoznatijem dvorcu Rumunije, krije se priča Drakuli, misteriozan i fascinantan svet gde legenda i dalje živi. Ako više volite dvorce kraljevskih Dvorac Peleš, dvorac kraljevske porodice, smatra se Versajem u malom. 

Srednjevekovni gradovi  Brašov, Sibinj, Segešvar velike su atrakcije Transilvanije koje svake godine privlače veliki broj turista. 
 
Cenovnici: