Top
 

Italija je zemlja umetnosti, tako da su njena letovališta raznovrsna kao i umetnička dela koja je tokom svoje istorije iznedrila. Italija ima izlaz na pet mora – Jadransko, Ligursko, Tirensko, Jonsko i Sredozemno.

LIDO DI JESOLO je najbolje letovalište u Italiji za porodice. Smešteno je na obali Jadranskog mora, na severoistoku Italije i pripada venecijanskoj rivijeri (od Venecije je udaljeno 40 km). Lido di Jesolo je poznato po svom nadimku „evropski Majami“.

RIMINI je poznato turističko mesto, smešteno u regiji Emilija-Romanja. Rimini krasi 15 km duga peščana plaža. Sve plaže Riminija su uređene, pod upravom su privatnih lica, te se korišćenje plaža naplaćuje.

SICILIJA je najveće, najživopisnije i najintrigantnije ostrvo Mediterana zbog svoje istorije duge tri milenijuma, očaravajuće prirode, živopisnih sela i bogate kulturne baštine. Ostrvom dominira najveći i jedini živi vulkan u Evropi – Etna, sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera.
Ćefalu je mali ribarski grad na oko 70 km jugoistočno od Palerma. Poznat je kao “biser Tirenskog mora” po svojoj bogatoj istoriji. Grad je okrenut ka velikoj peščanoj plaži i dugačkom šetalištu.
Đardini Naksos jedno je od najatraktivnijih letovališta na Siciliji. Udaljeno je od Taormine oko 5 km sa kojom je povezano redovnom autobuskom linijom. Prepoznatljivo je po izuzetnoj atmosferi i zabavi.
Letojani privlači posetioce plavetnilom mora, beskrajnim plažama i blagom klimom. Autobuskim linijama je odlično povezano sa većim gradskim centrima Sicilije.
Taormina je vrlo popularna turistička atrakcija još od XIX veka. Nalazi se na brdu iznad poznatih letovališta Đardini Naksos, Letojani i Mazaro. Plaže, do kojih se može doći žičarom ili hotelskim minibusevima, nalaze se na Jonskom moru. Južno od Taormine nalazi se ostrvo Bela (Izola Bela) poznato po lepim plažama.

SARDINIJA je drugo po veličini ostrvo u Sredozemnom moru (posle Sicilije). Prestonica je grad Kaljari na jugu ostrva koji pored bogate istorije može da se ponosi jednom od najdužih plaža u Italiji, dugom čak 8 km. Costa Smeralda je regija u severnoj Sardiniji sa belim peščanim plažama i smatra se jednom od najskupljih destinacija u Evropi. Najjači utisak ostavlja more – čisto, prozirno, tirkizno i toplo.

KALABRIJA Kalabrija je sam „vrh čizme“ po kojoj je Italija poznata. Ujedno je i regija sa najlepšim peščanim plažama od belog peska koje u kombinaciji sa tirkiznom bojom vode i autentičnim gradovima pruža jedinstven doživljaj svim posetiocima. Cela regija je okružena vodama Tirenskog i Jonskog mora. Neke od najlepših plaža Kalabrije su Tropea Beach, Capo Vaticano, Spiaggia di Riaci, Grotticelle Beach…

Cenovnici:

Sicilija 2022