Top
 

Italija spada u najstarija turistička područja čitavog sveta. Obuhvata Apeninsko poluostrvo i tri velika ostrva na Sredozemnom moru: Sardiniju, Elbu i Siciliju. Podeljena u 20. regija nudi vam mnoštvo raznolikosti kulture, gastronomije, mode, navika života i karaktera samih stanovnika i šarma regije iz koje su. 

VENECIJA je grad u Severnoj Italiji, poznat po kanalima, gondolama i bogatoj istoriji. Glavni je grad regije Veneto, a izgrađena na 118 peščanih ostrva razdvojenih kanalima. Venecija je podjednako lepa u svako doba godine a možda najlepša je u vreme Venecijanskog karnevala, istorijske manifestacije koja se održava svakog februara.

MILANO je glavni grad Lombardije. Iako predstavlja jedan od najmodernijih gradova u Evropi, u njemu se nalaze i umetnička dela i građevine stare nekoliko stotina godina. Grad je vrlo prepoznatljiv po katedrali Duomo di Milano, a umetnicima po milanskoj Skali i Da Vinčijevoj “Tajnoj večeri”.

TOSKANA je po mnogima najlepša italijanska regija, kolevka umetnosti i renesanse sa brojnim delima najpoznatijih umetnika Leonarda da Vinčija, Rafaela Santija, Mikelanđela Buonarotija, Sandra Botičelija. Gradovi izuzetne arhitekture u ovoj regiji su Firenca, Piza, Sijena, San Điminjano.

RIM je glavni i najveći grad Italije. Smešten je u centralnoj Italiji, u regionu Lacio, na mestu gde se spajaju reke Anijen i Tibar. Rim je muzej na otvorenom. Tu se nalazi najveći rimski amfiteatar Koloseum, gde su se u antičko doba održavale borbe . Putovanjem u srce Italije treba obići Baziliku Svetog Petra u Vatikanu, Rimski forum, Kampidolju, Španske stepenice, Fontanu di Trevi, Panteon…

NAPULJ je  glavni grad regije Kampanija. Ovo je grad bogate gastronomije i još bogatije istorije. U prelepom napuljskom zalivu nalaze se ostrva Procida, Iskia i Kapri, a u njihovoj neposrednoj blizini su velika arheološka nalazišta Pompeja i Herkulanum, gradovi stradali prilikom erupcije vulkana Vezuv 79. g.p.n.e.

Uslovi za ulazak Covid 19

Cenovnici:

Rim avio polasci Filip

Rim avio polasci Argus 

Toskana i Cinque terre Fantast bus

Toskana Fantast bus 
Divna  jezera Italije i Švajcarske  Fantast bus

Milano Fantast bus 

Italija Argus bus