Top
 

Egipat

HURGADA je najpoznatije letovalište na Crvenom moru. Prostire se na više od 50 km obale i danas je jedno od najznačajnijih modernih letovališta Crvenog mora koje turisti zovu “More sa sedam boja”. Grad Hurgada se sastoji iz tri dela: El Dahar (stari centar – arapski deo), Sakkala noviji centar i El Memsha (moderan turistički deo sa dugim šetalištem). U široj zoni od 70 km izgrađena su i nova letovališta El Gouna, Makadi bay, Sahl Hasheesh i Soma bay.

Primamljivo, toplo more sa belim peščanim plažama, noćna zabava u svetski poznatim klubovima, restoranima, kafićima, kupovina suvenira i začina u orijentalnim bazarima, mogućnost fakultativnih izleta u Luxor, Kairo, na Rajsko ostrvo prednosti su ovog letovališta.

Cenovnik:

Hurgada BigBlue

Hurgada Filip

Hurgada 1a

 

 

ŠARM EL ŠEIK je mondensko letovalište na samom jugu sinajskog poluostrva, u azijskom delu Egipta. Obala je duga 15km i čine je  tri koralna zaliva (Nama Bay, Sharks Bay i Nabqa Bay) pa se u kristalno čistoj vodi Crvenog mora mogu videti najrazličitije egzotične ribe i čaroban morski svet. Šarm el Šeik je iz tog razloga poznata destinacija za sve ljubitelje ronjenja. Iz Šarma se organizuju  izleti do Petre u Jordanu, do Jerusalima, uz obilazak Maslinove gore i kupanje u Mrtvom moru.

Cenovnik:

Šarm el Šeik Bigblue

Šarm el Šeik 1a