Top
 

Dva mora – Jadransko i Jonsko, preko 400 km gotovo netaknute obale, peščane, nezagađene plaže, prijatna mediteranska klima, kulturno istorijske vrednosti, samo su neki od razloga za sve veće interesovanje turista za ovu zemlju.

Drač – Durres -najvažnija je  luka i najveći primorski grad Albanije. Nalazi se na samo 35 kilometara od glavnog grada Tirane, a putnicima nudi i smeštaje u neposrednoj blizini najlepših plaža jadranske obale Albanije. Plaže su sa dosta plićaka,  odlične za goste koji u Albaniju dolaze na letovanje sa decom.Na južnom delu, nedaleko od centra je velika peščana plaža duga 40 km koju okružuju novoizgrađeni hoteli, diskoteke, restorani, kafei…

Valona je popularno turističko mesto na obali jonskog mora, na 130 kilometara udaljenosti od glavnog grada i internacionalnog aerodroma. Oblast ima specifičnu klimu umerene temperature, dosta sunčanih dana i malo padavina jer je u zaleđu okružena planinama. Prekrasne plaže krase ovo mirno mesto za odmor, kako u gradu tako i na periferiji grada. 

Saranda se nalazi iznad nacionalnog parka Butrint. Lepa šljunkovita plaža ime pogled ka severnom delu ostrva Krf.  Saranda ima izraženu mediteransku klimu i toplu morsku vodu sa 300 sunčanih dana godišnje.

Ksamil  je najpopularnije letovalište Albanije. Nalazi se na samom jugu zemlje, odmah iznad Butrit nacionalnog parka, sa pogledom na grčko ostrvo Krf. Obala jonskog mora posetiocima garantuje tirkiznu boju, pečane plaže i razuđenu obalu za istraživanje.

Cenovnici:

Albanija Maestro

Albanija Ni travel