Brošure/cenovnici
Pamporovo:
Najjužnije skijalište u Evropi i jedno od najpopularnijih skijališta u Bugarskoj. Nalazi se na ograncima južnih Rodopa u pokrajini Smoljan, na nadmorskoj visini od 1620m, a najviši vrh je Snežanka (1926 mnv). Ski centar je od Sofije udaljen 240km, od Plovdiva 80 km, dok je od Egejskog mora vazdušnom linijom udaljen svega 65km. Klima je blaga sa mediteranskim uticajem, i Pamporovo sa oko 260 sunčanih dana i oko 150 dana pod snegom u toku godine ima idealne uslove za skijanje ili odmor. Tokom januara, prosečna temperatura je oko 3C, što pogoduje debljini snežnog pokrivača od 140 do 150 cm tokom cele sezone.
Ski centar Pamporovo ima 62 km uređenih skijališnih staza, od toga je 37 km ski staza i 25 km staza za Nordijsko skijanje. Najduža ski staza duga je 3800 m. Odlično razvijen sistem žičara raspolaže sa 18 liftova kapaciteta od 13.000 osoba na sat. Radno vreme ski liftova: od 08:00h do 16:30h. Ski staze su opremljene najmodernijim sistemom za veštačko osnežavanje koji se sastoji od četrnaest topova tako da Pamporovo garantuje snežni pokrivač tokom cele zimske sezone.
Zbog veoma povoljnih prirodnih i antropogenih faktora ovaj ski centar je jednako pogodan i interesantan  za početnike kao i za najiskusnije skijaše. Dve zelene, 5 plavih,  4 crvene i 3 crne staze zadovoljavaju prohteve skijaša svih nivoa. Tu su i posebno opremljene staze za snowboard kao i „Fun Park Pamporovo“ za one najekstremnije. Za najmlađe goste, tu je jedna od najpoznatijih dečjih ski škola u Evropi.
  • Pamporovo - hotel Orfej