Top
 

Temišvar – Advent

2500RSD po osobi

Vodimo Vas u Rumuniju u grad koji svojom lepotom opravdava nadimak „mali Beč”. Miran i okrepljujuć, pruža pravo utočište od stresa. Romantične šetnje pored Begeja i ispijanje kafe s pogledom na jedan od gradskih trgova biće maksimum Vaših napora u ovom gradu. Pridružite nam se na ovom magičnom putovanju.

 

 

16.12.2023.
 • Cena po osobi
  Odrasli 2.500 RSD, deca do 12 godina 2.200 RSD
 • Uključeno u cenu
  Prevoz autobusom turističke klase bez TV i WC-a, lokalni vodič u Temišvaru, pratilac grupe, organizacioni troškovi.
 • Nije uključeno u cenu
  Fakultativni kao i ostali individualni troškovi. Putno zdravstveno osiguranje (preporučuje se, može se kupiti u agenciji)
 • Način plaćanja
  Uplata 1.000 dinara prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre početka putovanja
1
Plan putovanja
Polazak u 06:00 časova ispred autobuske stanice u Subotici. Vožnja sa kraćom usputnom pauzom u Kikindi. Dolazak u Temišvar, najveći  i najznačajniji grad Banata, često zbog svoje lepote nazivan i „Mali Beč“. U pratnji lokalnog vodiča sledi razgledanje: „Piaţa Victoriei“, na kojem su zdanje Opere i nacionalnog teatra, Saborna (rumunska) crkva Banatske mitropolije, kip vučice te reprezentativna zdanja secesije. „Piaţa Libertăţii“, na kojem se nalaze stara gradska većnica, kip Device Marije i bista Decebala. Odlazak na Trg jedinstva „Piaţa Unirii“,  na kojem su stub kuge, rimokatolička crkva, Barokna palata (nekadašnje sedište Srpske Vojvodine) i Saborna crkva srpske pravoslavne crkve (sagrađena 1748. godine). Poseta srpskoj sabornoj crkvi, u kojoj se nalazi vredni ikonostas, pored koje je spomenik Milošu Crnjanskom. Sledi slobodno vreme za šetnju i odlazak na Trg Pobede gde se nalazi jedan od najmlađih ali i najvećih božićnih vašara u Rumuniji. Po želji odlazak u tržni centar „Iulius“. Polazak za Suboticu, sa usputnim stajanjima radi obavljanja graničnih formalnost. Povratak na polazišno mesto u večernjim časovima
2
Kompletan program u PDF-u
Kompletan program možete preuzeti klikom OVDE