Top
 

Avala – Oplenac – 20.03.2021.

3450RSD po osobi

Kažu da je Šumadija najlepša regija Srbije jer njena blaga brda prekrivena voćnjacima podsećaju na živopisne predele Toskane. Na ovom putovanju ćemo se i uveriti u sve te lepote. Za početak će Vas oduševiti pogled koji se pruža sa platoa gde se nalazi spomenik Neznanom junaku, kao i pogled sa Avalskog tornja. Potom ćemo uživati u pogledu na srpsku “Toskanu”, osunčane obronke sa brda Oplenac i prisetiti se dinastije Karađorđević.

 

OBILAZIMO: SPOMENIK NEZNANOM JUNAKU – AVALSKI TORANJ – PARK BUKOVIČKE BANJE – SPOMEN KOMPLEKS TOPOLA – OPLENAC

 • Cena po osobi
  Odrasli 3.450 RSD, deca do 12 godina 2.900 RSD
 • Uključeno u cenu
  Prevoz klimatizovanim autobusom turističke klase bez TV-a i WC-a, obilazak spomenika Neznanom junaku, ulaznice za Avalski toranj i turistički kompleks Topola-Oplenac, licencirani vodič/pratilac grupe; organizacioni troškovi.
 • Nije uključeno u cenu
  Svi individualni troškovi koji gore nisu navedeni
 • Način plaćanja
  Uplata 1.000 dinara prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre početka putovanja.
1
Plan putovanja
Polazak iz Subotice je u 7:00 časova. Sledi vožnja autoputem preko Beograda do planine Avala. Program počinje odlaskom do spomenika Neznanom junaku koji je izgrađen 1938. godine po projektu vajara Ivana Meštrovića. Obilazak spomenika i slobodno vreme za fotografisanje. Potom sledi odlazak do Avalskog tornja. Liftom se penjemo na visinu od 122 metra do Vidikovca sa kojeg se pruža fenomenalan pogled na Beograd i Šumadiju. Slobodno vreme za fotografisanje. Nastavak putovanja do Aranđelovca. Pauza za osveženje u parku Bukovičke banje. Nakon pauze, nastavljamo prema Topoli. Sledi obilazak kulturno-istorijskog kompleksa namenjenog vođi I srpskog ustanka, Karađorđu Petroviću, koji čini Karađorđev konak od sedam soba, sada muzej, crkva Sv. Đorđa i spomenik voždu. Nakon obilaska, odlazak na Oplenac, brdo iznad Topole. Obilazak galerije “Petrova kuća” i crkve Svetog Đorđa, koja je izgrađena od belog mermera i smatra se jednom od najlepših crkava u Srbiji. Unutrašnjost crkve je ukrašena kopijama najlepših fresaka slikarstva srednjeg veka, potpuno verno reprodukovanih u mozaiku. Po obilasku, slobodno vreme za individualne aktivnosti i fotografisanje. U popodnevnim časovima sledi povratak za Suboticu.  Dolazak u Suboticu je planiran do 23h.
2
Kompletan program u PDF-u
Kompletan program možete preuzeti klikom OVDE
Savetujemo da, zbog dosta pešačenja, na put pođete u udobnoj obući, te se snabdete hranom i pićem. U parku Bukovičke banje ćemo praviti pauzu za ručak. Zbog posete Crkvi svetog Đorđa na Oplencu, neophodno je oblačenje u skladu sa crkvenim pravilima.