Top
 

Sarajevo

7550RSD po osobi

Dopustite nam da Vam dočaramo pravi duh Sarajeva i Višegrada te se, u pratnji vodiča, kroz priču vratite nekoliko vekova u nazad. Doživite Sarajevo u pravom svetlu, ne propustite , najbolje ćevape, šetnju na Baščaršiji, obilaske divnih znamenitosti. Program zaokružujemo posetom Višegradu i pričama o nobelovcu Ivi Andriću, reditelju Emiru Kusturici, Višegradskoj ćupriji na Drini.

OBILAZIMO: CENTAR SARAJEVAfakultativno: Vrelo Bosne – VIŠEGRAD

29-30.05.2021.
 • Cena po osobi
  Odrasli 7.550 RSD, deca do 12 godina 5.750 RSD
 • Uključeno u cenu
  Prevoz klimatizovanim autobusom turističke klase bez TV-a i WC-a, Smeštaj u hotelu BM INTERNATIONAL**** (u 1/2 i 1/3 sobama) u Sarajevu na bazi 1 noćenja sa doručkom (švedski sto- samousluživanje), razgledanje Sarajeva i Višegrada u pratnji vodiča, pratilac grupe, organizacioni troškovi
 • Nije uključeno u cenu
  Svi individualni troškovi koji gore nisu navedeni, putno zdravstveno osiguranje koje se plaća posebno u Agenciji (grupno:odrasli 18 -69 god.450 din), fakultativne kao i ostale individualne troškove koji se plaćaju na licu mesta predstavniku lokalne agencije ili na ulazima: porcija 10 ćevapa „Kod Želje“ i paket ulaznica u objekte za Sarajevo i Višegrad (Svrzina kuća, Džamija, Vrelo Bosne, bioskop u Andrićgradu) - 10 eur
 • Način plaćanja
  Uplata 3.000 dinara prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre početka putovanja ili na rate čekovima građana (2 rate)
1
1. DAN Duh Orijenta - SARAJEVO
Polazak u 02:00h iz Subotice ispred glavnog ulaza u autobusku stanicu. Noćna vožnja sa usputnim pauzama po potrebi grupe, putnim pravcem Novi Sad, Šabac, Loznica, Zvornik. U jutanjim časovima dolazak u Vlasenicu. Pauza u tržnom centru. Nastavak putovanja do Sarajeva. Po dolasku u Sarajevo u prepodnevnim časovima, sledi obilazak u pratnji vodiča. Poseta Svrzinoj kući, objektu iz 19. veka, najboljem pokazatelju kako se nekada živelo na ovim prostorima. Potom sledi odlazak do crkve Svetog Arhanđela Mihajla, sagrađene u srednjem veku i razgledanje centra grada i to trga Sebilj- čuveni trg sa česmom, Kazandžiluka sa mnoštvom starih zanatskih radionica i prodavnica, Gazi Husref Begove džamije, Bezistana, katoličke crkve Srca Isusovog. Slobodno vreme u centru grada za šetnju, degustaciju ćevapa kod Želje ili kafu u Kući Sevdaha. Nakon obilaska, smeštaj u hotel, nedaleko od centra grada. Slobodno vreme. Noćenje. 
2
2. DAN - Spomenik prirode VRELO BOSNE i "Na Drini Ćuprija" - VIŠEGRAD
Doručak. Polazak iz hotela u jutarnjim časovima, vožnja do Vrela Bosne – spomenika prirode jedinstvene lepote koji se nalazi u podnožju planine Igman, kod naselja Ilidža. Reka Bosna izvire u nekoliko jakih kraških izvorišta okruženih zelenilom. Slobodno vreme za šetnju i razgledanje. Nastavak putovanja preko Goražda do Višegrada. Poseta čuvene “Na Drini Ćuprije” – mosta Mehmed Paše Sokolovića iz 1577. godine. Potom sledi poseta Andrićgradu, nastalom kao ideja našeg čuvenog režisera Emira Kusturice, posvećenog nobelovcu Ivi Andriću. Poseta bioskopu sa projekcijom kratkog filma. Putovanje preko planine Tare pa dolinom reke Drine sa pauzama po potrebi grupe. Dolazak u Suboticu u kasnim večernjim časovima.
3
Kompletan program u PDF-u
Kompletan program možete preuzeti klikom OVDE