Top
 

Pečuj – festival svetlosti

2500RSD po osobi

Zahvaljujući bogatoj istoriji staroj dva milenijuma, uticaju i spajanju različitih civilizacija, kultura i tradicija, Pečuj je jedan od najuzbudljivijih gradova u Mađarskoj. Burna istorija ispisala je svoje stranice na licu ovog grada. Danas se na prostranom trgu nalaze katolička katedrala, džamija, sinagoga. Iskoristićemo priliku da ostanemo tokom festivala svetlosti koji je magičan kada Sunce zađe.

OBILAZIMO: grad PEČUJ – PRISUSTVUJEMO FESTIVALU SVETLOSTI

 

09.07.2022.
 • Cena po osobi
  Odrasli 2.500 RSD, deca do 12 godina 2.100 RSD
 • Uključeno u cenu
  Prevoz autobusom turističke klase bez TV-a i WC-a prevoznika Subotica trans, obilaske po programu, licencirani vodič/pratilac grupe, organizacioni troškovi.
 • Nije uključeno u cenu
  svi individualni troškovi koji gore nisu navedeni, putno zdravstveno osiguranje (osobe do 18 g 150 RSD, 18 - 69g 250 RSD din po osobi, 70 - 75g 500 RSD)
 • Način plaćanja
  Uplata 1.000 dinara prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre početka putovanja
1
Plan putovanja
Polazak grupe iz Subotice je u 07:00h ispred glavne autobuske stanice. Dolazak u Pečuj oko 11:00 časova. Šetnja do centra grada, obilazak znamenitosti u pratnji lokalnog vodiča u trajanju od 3h: Trg Košut Lajosa, sinagoga, Žolnai fontana, Sečenjijev trg sa džamijom, Pečujska Bazilika, trg Svetog Ištvana do Nacionalnog teatra. Oko 14h odlazak do čuvene “Kiraly“ ulice sa mnoštvom prodavnica i restorana. Slobodno vreme tokom popodneva za ručak, po želji odlazak u tržni centar „Arkad” koji se takođe nalazi u centru grada. Postoji mogućnost obilaska muzeja manufakture Zsolnai. U Pečuju se 7-10 jula održava Žolnai festival svetlosti, jedan od najlepših u Evropi. Preko dana, grad je u znaku festivala: ulični umetnici, žongleri, akrobate i DJ-evi iz svih krajeva sveta. Ali prava dešavanja počinju kad sunce zađe. Na 19 lokacija u gradu biće postavljene instalacije- od svetlosnog ćilima do uranjanja u okean. Gosti mogu aktivno da učestvuju - da odigraju tenis ili nacrtaju grafit. Slobodno vreme za uživanje na Festivalu. Kasniji polazak iz Pečuja, oko 23:00h. Povratak u Suboticu u ranim jutarnjim časovima.
2
Kompletan program u PDF-u
Kompletan program možete preuzeti klikom OVDE