Top
 

Ohrid

12790RSD po osobi

Vodimo Vas u duhovnu i turističku prestonicu Makedonije – Ohrid, kao i u administrativnu prestonicu – Skoplje. Kolevka slovenske pismenosti broji, po priči, 365 crkvi. Stari grad sa Samuilovom tvrđavom, od 1980. je pod zaštitom UNESCO-a, nalazi se na istoimenom jezeru, poznatom po čistoj plavoj vodi i prelepim zelenim planinama u zaleđu.

OBILAZIMO: OHRID – fakultativno: praistorijsko nalazište na vodi “ZALIV KOSTIJU” – BILJANINE IZVORE – SKOPLJE

03-06.06.2021.
 • Cena po osobi
  Odrasli 12.790 RSD, deca do 12 godina 9.990 RSD
 • Uključeno u cenu
  Prevoz klimatizovanim autobusom turističke klase bez TV-a i WC-a, smeštaj 2 noći u hotelu FLAMENGO*** (u 1/2 i 1/3 sobama) u Ohridu na bazi 2 noćenja sa doručkom (švedski sto- samousluživanje), razgledanje Ohrida, Biljaninih izvora, Skoplja u pratnji lokalnih vodiča, pratilac grupe i organizacioni troškovi
 • Nije uključeno u cenu
  Svi individualni troškovi koji gore nisu navedeni, putno zdravstveno osiguranje koje se plaća posebno u agenciji (grupno:odrasli 18 -69 god.450 din), fakultativni i ostali individualni troškovi koji se plaćaju na licu mesta predstavniku lokalne agencije ili na ulazima: Izlet za Sveti Naum i arheološko nalazište sa lokalnim vodičem i uračunatim ulaznicama 10 eur
 • Način plaćanja
  Uplata 5.500 dinara prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre početka putovanja ili na rate čekovima građana (5 rata)
1
1. DAN
Polazak u 21:00h iz Subotice ispred glavnog ulaza u autobusku stanicu. Potom iz Bačke Topole u 21.30. Noćna vožnja auto-putem kroz Srbiju i Makedoniju sa usputnim pauzama po potrebi grupe. 
2
2. DAN Magičan OHRID
U ranim jutarnjim časovima pauza u nacionalnom parku Mavrovo koji je najveći od 3 NP-a u Makedoniji. Nastavak putovanja do Ohrida. Dolazak u prepodnevnim časovima i obilazak u pratnji lokalnog vodiča: Posetićemo trg sa starim stablom platana- „Činarot“,  koji je po predanju posadio Sveti Kliment. Potom sledi šetnja do amfiteatra koji je izgrađen još u doba helenizma, a i danas se aktivno koristi za pozorišne predstave i koncerte. Sledeća tačka je Samuilova tvrđava sa čijih zidina seže pogled na jezero i okolinu. Poseta ranohrišćanske bazilike i crkve Svetog Klimenta i Nauma. Kroz borovu šumu dolazi se do najlepšeg mesta u Ohridu, crkve Sveti Jovan Kaneo, koja se uzdiže na steni iznad jezera. Nakon obilaska, uz samu obalu jezera silazimo do Starog grada sa karakterističnom balkanskom arhitekturom i kaldrmisanim ulicama. Nakon obilaska sa vodičem, smeštaj u hotel, nedaleko od centra grada. Slobodno vreme za šetnju i individualno razgledanje. Preporučujemo vožnju brodićem i razgledanje grada sa jezera. Noćenje. 
3
3. DAN Praistorijsko nalazište na vodi "ZALIV KOSTIJU", "Biljana platno beleše" - BILJANINI IZVORI - Da se vratimo kući mlađi
Doručak. Slobodno vreme u Ohridu za odmor i individualno razgledanje ili odlazak na fakultativni  izlet obilaska istočne strane jezera: polazak iz hotela u jutarnjim časovima,  vožnja turističkom istočnom stranom jezera. Posetićemo praistorijsko nalazište na vodi - “Zaliv kostiju” gde su rekonstruisane sojenice, onako kako su izgledale 1.000 godina p.n.e. Na južnoj obali jezera dolazimo na izvore Crnog Drima. U prelepom prirodnom okruženju ugnezdio se manastir posvećen Svetom Naumu. Poseta manastiru i crkvi Svete Petke.  Slobodno vreme za uživanje u čistoj vodi jezera, i šetnju oko izvora Drima. Povratak u Ohrid. Poseta Biljaninim izvorima, o kojima je ispevana poznata makedonska pesma. Ko se napije i umije ovom vodom, po legendi se podmladi. Slobodno popodne u gradu. Noćenje u hotelu.
4
4. DAN Tvrđava, šetnja Bazarom, stari Kameni most, Novi trg - SKOPLJE
Doručak. Polazak ka Skoplju u koje stižemo u podnevnim časovima. Skoplje je glavni i najveći grad Makedonije. Obilazak počinje sa tvđave Kale, koja vodi poreklo iz četvrtog veka. Potom kroz Stari Bazar tj. Čaršiju u kojoj je sačuvan duh istoka koji su doneli turci u 14. veku (Bezistan, Daut pašin hamam, Mustafa pašina džamija). Preko starog Kamenog mosta dolazak na Novi trg, kojim od 2011. dominira spomenik Aleksandru Velikom, visok oko 30 metara. Slobodno vreme za individualno razgledanje i odmor. Polazak ka Subotici. Noćna vožnja. Povratak u ranim jutarnjim časovima.
5
Kompletan program u PDF-u
Kompletan program možete preuzeti klikom OVDE