Top
 

Krupajsko vrelo

4300RSD po osobi

   

Krupajsko vrelo predstavlja jednu od prirodnih retkosti i obeležja Homoljskog kraja. Ovo izvorište, koje na površini stvara kraško jezero, mami u carstvo šuma, voda i čistog vazduha. Legenda kaže da su Homoljske planine progutale veliku količinu zlata koje je sakriveno u Zlatnoj pećini na dnu Krupajskog vrela.

OBILAZIMO: KRUPAJSKO VRELO – MANASTIR MANASIJA  –VODOPAD VELIKI BUK –RESAVSKU PEĆINU

07.10.2023.
 • Cena po osobi
  Odrasli 4.300 RSD, deca do 12 godina 4.000 RSD
 • Uključeno u cenu
  Prevoz autobusom turističke klase bez TV-a i WC-a, posete: Krupajskog vrela, manastira Manasija, taksu za ulazak do vodopada Veliki Buk, ulaznice za Resavsku pećinu; Licencirani vodič/pratilac grupe; organizacioni troškovi.
 • Nije uključeno u cenu
  Svi individualni troškovi koji gore nisu navedeni
 • Način plaćanja
  Uplata 1.000 dinara prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre početka putovanja
1
Plan putovanja
Polazak iz Subotice u 4:00 časa ujutro ispred glavne autobuske stanice. Vožnja autoputem preko Novog Sada, Beograda, zatim Petrovca na Mlavi do Krupajskog vrela. Krupajsko vrelo se nalazi u istočnoj Srbiji, u zapadnom podnožju planine Beljanice, sa desne strane Krupajske reke. Svojom jedinstvenom lepotom, ovo izvorište koje na površini stvara kraško jezero, neodoljivo mami u carstvo šuma, voda i čistog planinskog vazduha. Slobodno vreme za kafu i uživanje u prirodi. Sledi putovanje do jedne od naših najlepših prirodnih lokaliteta Resavske pećine i obilazak u pratnji kustosa. Sama pećina sastoji se iz tri sprata pećinskih kanala i nekoliko dvorana, ukupna dužina pećine je 2.830m, a dužina njene turističke staze je oko 960m. Najlepša je Centralna dvorana koja je visoka oko 35m. Preporučujemo da se toplije obučete za obilazak pećine, pošto je konstantna temperatura 7 stepeni. Nastavak putovanja do vodopada Veliki Buk. Pauza za  ručak, individualna razgledanja i odmor. Povratak sa usputnom posetom manastira Manasija iz XV veka, poznatog i pod imenom Resava, jer je podignut uz desnu obalu reke Resave u živopisnoj klisuri koju čine obronci planine Beljanice. Manasija je zadužbina despota Stefana Lazarevića, posvećena Svetoj Trojici. Povratak kući autoputem sa usputnim pauzama po potrebi grupe. Povratak u Suboticu u kasnim večernjim satima.
2
Kompletan program u PDF-u
Kompletan program možete preuzeti klikom OVDE
Na ovaj fantastičan jednodnevni izlet savetujemo udobniju obuću, jer nas čeka dosta pešačenja. Dužu pauzu ćemo napraviti kod vodopada, te ćete tamo imati mogućnost da ručate u nekom od restorana.