Evia:
Jedno od najvećih ostrva Egejskog mora, Evia, sa svojih 200.000 stanovnika, sa dva tesnaca, odvojeno je od Atike. Dužina ovog ostrva je čak 180 kilometara. Sa okolnim manjim ostrvima – satelitima, čini okrug Evbeja. Koliki je značaj geografskog položaja ostrva, ali i prirodnih lepota, pokazuje burna istorija osvajanja Evie. Za vreme antičke Grčke, Evia je bila pod atinskom vlašću, zatim pod makedonskom dominacijom, rimskom, vizantijskom, pod upravom Venecije i Turske, i na kraju, po oslobodjenju 1830. godine, ulazi u sastav nove grčke države. 
Evia je posebno popularna medju grčkim turistima, najpre zbog bogate prirode, duge i sunčane sezone, termalnih mineralnih izvora i naravno prelepih plaža. Ovo jeste svakako dobra preporuka i razlog da se ineresovanje za ovu destinaciju proširi i na turiste iz Srbije. Evia je smeštena na važnoj tački Mediterana, pa je na raskrsnici mnogih pomorskih puteva, što je ostrvo svrstalo u razvijenije delove države. Turisti na Eviji najviše vole da odu do popularnih mesta, kao što su Pefki, Limni, Edipsos…Ostrvo je pokriveno bogatim šumama i i stablima maslina, a urbaniji delovi su poznati po arheološkim lokalitetima, slikovitim zgradama i lepim starim manastirima, među kojima se izdvaja manastir Svetog Jovana Rusa, u kome se čuvaju mošti ovog sveca. Nova destinacija, Evia, osim Grcima polako postaje privlačna turistima iz Francuske i Slovačke, koji će na ostrvu ipak morati da probaju da se sporazumeju na grčkom, jer ovde retko ko govori engleski, što međutim ne umanjuje ljubaznost i gostoprimstvo domaćina i meštana.
Pefki se nalazi na severnom rubu Evije naspram planinskog venca Pilion, nadomak ostrva Skiatos. Mesto se pruža uz 4 km dugu plažu koja fascinira lepotom i nesvakidašnje čistim morem. Plavo i mirno, glavni je utisak koji vas osvaja u susretu sa morem, u ovom mestu koje je u sebi objedinilo sve čari Mediterana - rajsku plažu i svežinu četinarskih hladova. Sliku turistički razvijenog mesta dopunjava veliki broj kafeterija i noćnih klubova, koji Pefki čine zanimljivim i noću. Evia ima najrazvijeniju ribarsku flotu u Grčkoj, pa se u veoma prijatnoj atmosferi ribljih restorana duž obale, služe specijaliteti od sveže ribe po popularnim cenama. 
Edipsos  je jedno od najstarijih banjskih odmarališta u celoj Grčkoj. Puno ime mesta je Lutra Edipsos što u prevodu znači Banja Edipsos. Pominje se već od vremena Aristotela a mesto je bilo jako popularno i u doba rimskih imperatora. U letovalištu se nalazi blizu 200 hotela od kojih mnogi nude spa tretmane. Danas je Edipsos moderno letovalište koje nudi sav sadržaj koji je potreban za potpun i kvalitetan odmor. Mesto je nastanjeno i u zimskom periodu pa turistička sezona počinje rano u proleće i završava se kasno u jesen. Edipsos se nalazi na svega 20ak km mesta Agiokampos gde pristaje trajekt sa kopna.
Neos Pirgos nalazi se u severnom delu ostrva Evija u oblasti Oreoi, na 12 km udaljenosti od dva najveca mesta Edipsosa i Istije.Svojom kristalno cistom vodom  i prelepom prirodom spada u jedno od najlepsih mesta na Eviji.Najpoznatija dugacka pescana plaza NISIOTISSA nalazi se bas u ovom mestu i jedna je od najatraktivnijh plaza na ostrvu.Na plazi u Neos Pyrgosu se moze se pronaci mnostvo taverna,ribljih restorana gde se moze uzivati u lokalnim specijalitetima.Pruza sve ono sto je potrebno turistima za miran odmor.