*EGIPAT 2020:
Za pretragu hotela i kalkulaciju cena možete koristiti sledeći link :)

https://farostours.rs/destinacije/


Egipat
se prostire uglavnom uz deltu reke Nil, zauzimajući istovremeno i velike površine Libijske pustinje na zapadu i jugu, te Arapske pustinje na istoku. Nalazi se u suptropskom pojasu, leti vlada velika vrućina, koja raste kako se ide prema jugu, gde praktično i nema padavina.
Egipat nisu samo piramide i kulturno istorijski spomenici, već je to i predivno Crveno more, ronjenje, interesantan noćni život, liksuzni hoteli i restorani, romantična krstarenja Nilom, kao i bogat kulturni život. Zemlja veselih i srdačnih ljudi, dobre muzike, lepih pejzaža i pregršt mogućnosti za dobru avanturu.
Egipat (arapski: Misr) većim delom leži na severoistoku Afričkog kontinenta, dok se manji deo teritorije, Sinajsko poluostrvo, nalazi na području Azije. Na zapadu se graniči sa Libijom, na jugu sa Sudanom, na severu je okružen Sredozemnim morem, a na istoku se graniči sa Izraelom i Gazom.
HURGADA je biser Egipatske obale, nalazi se na Crvenom moru koje turisti iz puno razloga zovu “More sa sedam boja”. Ima oko 150 hiljada stanovnika, ali u ovom turističkom mestu živi i oko 10 hiljada stranaca, koji se većinom bave turizmom. Prostire se na više od 50 km obale. Novosagrađeni hoteli koji svojom lepotom oduzimaju dah, u kombinaciji sa lokalnim načinom života, daju pravu sliku Egipta. Crveno more na kome se nalazi grad jeste pravi mamac za turiste koji se profesionalno i amaterski bave ronjenjem. Idealna pozicija grada vam nudi mogućnost raznovrsnih izleta.
EL GOUNA gradić izgrađen na preko 20 ostrvaca povezanih tirkizno plavim lagunama i sa preko 10 km peščanih plaža. Arhitektura koja predstavlja mešavinu tradicionalne arapske i moderne u savršenom skladu. Nalazi se na oko 20 km severno od Hurgade na putu za Kairo. El Gouna pruža veliki izbor hotela i zabave, za najrazličitije ukuse. Bez obzira da li želite miran odmor ili možda aktivan, sigurno ćete biti zadovoljni. El Gouna poseduje teren sa 18 rupa, 9 licenciranih diving centara, 5 surfing centara, ergele...Tu je i preko 80 restorana i barova, radnje sa suvenirima, kao i radnje ekskluzivnih brendova...Sigurno nešto drugačije i nezaboravno.