DALEKE DESTINACIJE:
Dubai je drugi po veličini emirat kojim upravlja porodica Al Maktum. Poznat je u svetu kao jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija. Od nebodera pa do odličnih tržnih centara, grad izgleda kao futuristički uvod u Bliski istok, ali sa zapadnjačkim šmekom. Dubai se u poslednjih desetak godina transformisao nezapamćenom brzinom od pustinje do jednog od najmodernijih, najbogatijih i nadinamičnijih gradova na planeti. Neke od atrakcija koje Vam nudi Dubai su: Burj Khalifa - trenutno najviša zgrada na svetu, čudo moderne gradnje; veštačka ostrva u obliku palme, Palm Jumeirah; Ski Dubai – najveće zatvoreno skijalište na svetu, sa 22.500 m² površine skijaške zone;  Burj El Arab - najskuplji, najluksuzniji i najviši hotel na svetu ; Wild Wadi – jedan od najvećih vodenih parkova u svetu.

Etiopija, najstarija kraljevina Afrike, kolevka ljudskog roda, hriščanstva i kafe, koja zauzima veliki deo roga “crnog kontinenta”, još uvek je zadubljena u molitve i zagledana u večnost. Zemlja je koja robuje mnogim stereotipima vezanim za glad, sirotinju, trvenja između muslimana i hrišćana, nedostatak bezbednosti i higijene i zato se često postavlja pitanje zašto treba tamo putovati. Odgovor je lagan, kao povetarac sa njenih visoravni i nalazi se u prestonici – Adis Abebi, u svakoj od crkava klesanih u stenama Lalibele, na polju stela Aksuma ili pored vodopada Plavog Nila, u nekom od dvadesetak manastira na jezeru Tana ili u kompleksu „afričkog Kamelota“ u Gondaru. Etiopija je ishodište ljudskog porekla, njegova fizička i duhovna početna stepenica, prepuna kulturnih i istorijskih znamenitosti i prirodnih lepota. Ovo je putovanje severnim delovima zemlje, od Lusi i Selama u muzeju Adis Abebe, preko šarenih ikona, knjiga i freski u crkvama i manastirima, drevnim i srednjovekovnim kompleksima palata i dvoraca, do divlje lepote prirode, toplog osmeha i otvorenog srca domaćina... Pravo putovanje za iskusne ljubitelje Starog sveta. 

Indija se mora videti barem jednom u životu, jer je kolevka i esencija različitih civilizacija, tradicija i kultura koje na azijskom potkontinentu neprekidno traju više od 4500 godina. Na ovim prostorima nastale su mnoge velike filozofije i religije - hinduizam, budizam, sikizam, džainizam, mnoga besmrtna dela književnosti i teologije, a različita verovanja i mistične prakse, kao što su dharma, karma, joga i mokša začete su u ovoj šarenoj riznici čuda. Ovo putovanje nas vodi kroz herojske gradove severne Indije, njihovim uzburkanim ulicama do uzvišenih umetničkih dela, bisernih palata i raspevanih hindu hramova koje je za sobom ostavila velika indijska kultura pod uticajem Mogulske civilizacije i maharadža Radžastana, ponosnih ratnika i velikih poštovaoca umetnosti i lepote. Ono predstavlja početak beskrajne indijske priče, slojevite, raznobojne i višeznačne, koja obuhvata mnoge religije, mitove, običaje, tradicije i različite kulture, često jedinstvene na svetu.

Izrael je prostor gde se prepliću svetovi, religije, prošlost i budućnost, prostor snažnih i dramatičnih prirodnih i etnografskih kontrasta, tradicionalnog i modernog, gde su se od iskona dešavala burna istorijska i duhovna previranja u večitoj težnji ljudi da različitosti i međusobno nerazumevanje pomire ili pobede. Program obuhvata sveta mesta tri velike religije: judeizma – Zid plača, hrišćanstva – crkvu Blagovesti u Nazaretu, crkvu nad pećinom Hristovog rođenja u Vitlejemu, crkvu Vaskrsenja sa Golgotom i Hristovim grobom u Jerusalimu, zatim svetilišta na Maslinskoj i Sionskoj gori, Hristov stradalni put i Goru blaženstava, crkvu Umnožavanja hlebova i ribe i Kapernaum na Galilejskom jezeru, a Kupola na steni i džamija Aksa na Hramovnom bregu podsećaju nas da je Jerusalim važno, treće sveto mesto islama. Osim toga, videćemo Judejsku pustinju i doživeti jedinstveno fizičko iskustvo na planeti – plutanje u Mrtvom moru. 

Kina ima više gradova od preko million žitelja nego ostatak sveta i više članova komunističke partije nego Francuska stanovnika, te je potpuno logično da se ova ogromna zemlja može pohvaliti neprocenjivim kulturnoistorijskim nasleđem i brojnim uzbudljivim arheološkim nalazištima. Ovo putovanje nas vodi od najmoćnijih simbola slavne prošlosti do uzbudljivih prizora supermodernih metropola Kine. Šangaj je grad raskoši i luksuza, istovremeno velika luka sa svim atributima koje ona može ponuditi posetiocu. Prestonica Kine Peking, obiluje prizorima moći, građevinama koje su nastajale tokom njene duge istorije, od najvećeg trga na svetu preko carskog kompleksa „Zabranjenog grada“, do čuvenog Kineskog zida i Letnje palate, „Ptičjeg gnezda“ i „Vodene kocke“, to je niska nezaboravnih prizora ljudskih dostignuća... Konačno Hong Kong, ekonomski div, jedan od najgušće naseljenih ljudskih mravinjaka na svetu, poslovni i trgovački centar Azije, u isto vreme poslovan i romantičan, šaren, prepun zabave... Tri grada, tri lica Kine, svako za pamćenje i poseban užitak. 

Rusija je najveća zemlja na svetu i potpuno je normalno što su njene prestonice ogromne, impresivne i zaslepljujuće lepe, dvorci i muzeji neprocenjivi, a crkve sa kupolama u obliku šarenih lukovica raskošno ukrašene. Ovo putovanje nas vodi kroz dugu istoriju zemlje, preko Moskve, centra kneževine, ubrzo i carevine, do jednog od najlepših gradova Evrope, koji je uzdizan za moćnog cara, od samog početka sa idejom da zaseni sve drugo, Sankt Peterburga - Petrograda. Ono će nam omogućiti da se upoznamo sa ambijentom u kome su živeli i vladali moćni vođi carske i „crvene“ Rusije. U sećanju po povratku sa ovog putovanja, dugo ostaju moćne palate i trgovi, bogate crkve i muzeji i noćne šetnje uz Nevu i njene brojne kanale kao i plovidba Moskvom.

Andaluzija, najjužnija španska pokrajina, prostire se na 87.000 km² i sa oko 7 miliona stanovnika predstavlja jednu od najmnogoljudnijih regija Evrope. Postojbina flamenka, koride, čuvenih španskih gitara, magičnih pejzaža i kultura raskošne lepote, Andaluzija je dom i nekih od najvećih umetničkih genija, poput Velaskeza i Pabla Pikasa. Duh ovog podneblja je opisao i Ernest Hemingvej u svom romanu "Sunce se ponovo rađa". Al-Andaluz, kako su je nazivali Arapi, ujedno predstavlja i vekovnu sponu španske, arapske, romske i jevrejske kulture, koje su, svaka na svoj način, utisnule pečat ovom delu Pirinejskog poluostrva i načinile ga jednom od najuzbudljivijih turističkih destinacija na svetu.