Tunis
Prirodni je most između Afrike i Evrope, između njegove najsevernije tačke i Sicilije je samo 145 km. Sa severa i istoka njegove obale zapljuskuju vode Sredozemnog mora dužinom od oko 1.300 km.Tunis je zemlja gde se pretapaju hiljadugodišnje kulture, zemlja tradicije i legendi, svetla i boja, ritam kontrasta, srce Mediterana. Sa prelepim peščanim plažama, izvanrednim hotelima i sa još mnogo toga magičnom snagom privlači znatiželjne turiste sa svih strana sveta da istraže znamenitosti burne prošlosti kao i nepoznanice uvek mistične i predivne Sahare.Tunis je sve to, ali i mnogo više ...

Gammarth

Gammarth godinama privlači turiste svojom bogatom istorijom, prelepim plažama, gustom šumom i luksuznim hotelima. Nalazi se 15 km udaljen od glavnog grada Tunisa.Sa mestima Sidi Bou Said i La Marsa čini „Obalu Kartagine“, koja je zbog tirkizne boje mora često poređena sa Azurnom obalom. Nastala je na ostacima istoimenog drevnog grada iz IX veka p.n.e. koji je mnogo puta bio razaran, tako da su vidljivi brojni ostaci feničanskih, rimskih i vizantijskih naseobina.Gammarth godinama privlači turiste svojom bogatom istorijom, prelepim plažama, gustom šumom i luksuznim hotelima.

Mahdia

Mahdia je mali obalski grad smešten na uskom poluostrvu koje se nalazi 60 km južno od grada Soussa i 65 km severno od Sfaksa.Ovde turisti pre svega uživaju u prelepim plažama i bogatstvu kulturno-istorijskih znamenitosti. Glavne atrakcije su stara medina koja je od ostatka kopna odvojena fascinantnom i jedinom gradskom kapijom – Skifa el-Kahla i tvrđava Borj El-Kabir iz 16. veka koja je tipičan primer arhitekture tog doba.Tradicionalna ribarska luka doprinosi upečatljivosti i lepoti ovog mesta.Na udaljenosti od 50 km nalazi se monumentalni rimski koloseum El Jem.

Sousse

Osnovali su ga Feničani pre Kartagine i zvali ga Hadrumetum.Hanibal je koristio luku, tada zvanu Hadrumetum, kao bazu za svoje kampanje protiv rimskog generala Scipiona za vreme II Punskog rata.Pod dinastijom Aglabida, Arapi - pusti njski narod, izlaze na more, dajući gradu novo ime - Sousse i dajući mu novi izgled.Danas je poznato letovalište i treći grad po veličini u Tunisu. U perfektno očuvanoj Medini smešteni su najznačajniji spomenici iz IX veka: Ribat, Velika džamija, Muzej rimskih mozaika, toranj El Fata ...U Soussu se osim tradicionalne kupovine kožnih predmeta, keramike, nakita, začina nalaze i mnoge moderne prodavnice (Bata, Naf Naf i dr.).

Port el Kantaoui

Port el Kantaoui je udaljen desetak kilometara od Soussa. Poznat je ne samo po čudesnim belim luksuznim kućama, hotelima, bazarima, muzičkim fotanama i centrima zabave, već i po marini za jahte koja je treća po veličini na svetu.

Yasmine Hammamet

Yasmine Hammamet Nastao u rimsko vreme u I veku pod imenom Puput.Po osvajanju zemlje od strane Arapa menja ime u Hammamet. Nekada je tu bilo mnogo „hamama“ - turskih kupatila zbog izvora tople vode, pa po tome i dobija svoje novo ime.Prvi put se spominje kao turistička destinacija 1920.god. Tada ga je posetio rumunski milioner Džordž Sebastijan, zaljubio se u Hammamet i odlučio da tu sagradi svoj letnjikovac, a danas se tu nalazi i letnja rezidencija predsednika.Hammamet se deli na dva dela, severni i južni. Svi hoteli se protežu duž obala koje se susreću u Medini, izgrađenoj na stenama. Ona je najstariji i najmipresivniji deo Hamameta, sa petnaestovekovnom arhitekturom. Između zidina Medine se nalazi veliki broj prodavnica koje prodaju robu iz domaće radinosti i najoriginalnije proizvode iz tog dela sveta.Plaže u Hamametu su peščane i savršene za sunčanje i sportove na vodi a more je veoma čisto i bistro. Sezona kupanja traje od maja do oktobra, a u vazduhu se oseća preko cele godine miris mandarina, limuna i jasmina.

Nabeul

Nedaleko (6 km) od Hammameta se nalazi Nabeul - centar keramičke manufakture gde se proizvode činije, pločice i sudovi za jelo. Zanimljivost je, što se keramika pravi bez glazure i izdržava visoke temperature, a mesto je poznato i po proizvodnji eteričnih ulja kao i predmeta od pletene trske.
  • Port el Kantaoui - Sousse - Hamamet