Bugarska
Bugarska je država na jugostoku Evrope, na Balkanskom poluostrvu. Graniči se sa Rumunijom na severu i sa Srbijom i Makedonijom na zapadu.Na istoku izlazi na Crno more.
Glavni i najveći grad je Sofija sa 1.194.164 stanovnika. Slede: Plovdiv ( 712.702 ) i Varna ( 460.001 )-grad na obali Crnog mora. 
Vremenska zona: +1 GMTStanovnika: Bugarska je po popisu iz 2004. imala 7.517.973 stanovnika. Gustina naseljenosti iznosi 68 osoba po km2. Posle 1945. godine počinje urbanizacija stanovništva, i danas oko 67 % živi u gradovima.Jezik: Oficijalni jezik je bugarski, koji koristi većina stanovika države, blizu 90 %. turski predstavlja drugi najzastupljeniji jezikMoneta: Zvanična monetarna jedinica Bugarske je novi lev.Većinska religija: Oko 85 % stanovništva pripada Bugarskoj pravoslavnoj crkvi, dok oko 13 % čine muslimani. Druge religijske grupe zajedno čine oko 11 % ukupnog broja građana. Ateista ima oko 5 %.Klima: Veći deo Bugarske ima kontinentalnu klimu sa sa hladnim zimama i toplim letima, mada, generalno gledano godišnja prosečna temperatura je različita u odnosu na susedne zemlje. Suše, mraz i jaki vetrovi nisu retka pojava. Mediteranska klima, sa sušnim letima i blagim, vlažnim zimama preovlađuje na Rodopskim planinama. Prosečna temperatura u Sofiji iznosi od -4 do 2°C tokom januara, a tokom jula od 16 do 27°C. U Varni, na obali Crnog mora, prosečna temperatura iznosi od 1 do 6°C tokom januara, i od 19 do 30°C tokom jula meseca. Prosečna količina padavina u zemlji je oko 630mm. Najvlažniji period za veći deo zemlje predstavljaju rani letnji meseci.
  • Nesebar

  • Suncev Breg

  • Albena

  • Zlatni pjasci