Divčibare:
Turistički centar DIVČIBARE nalazi se na planini Maljen, na nadmorskoj visini od 980 m. Udaljen je 120 km od Beograda i 38 km od Valjeva. Ovde je izgrađena kompletna infrastruktura, zdravstvena stanica, crkva, pijaca, tržni centar, benzinska pumpa, autobuska stanica i dr, a takođe raspolaže i sa 2 tenis terena i nizom terena za male sportove. Divčibare odlikuje blaga klima, 239 dana bez vetra, 280 dana bez padavina i temperatura koja ne prelazi 22°C, dok zime obiluju snegom tokom puna 4 meseca. Kao posledica povoljnog geografskog položaja, do Divčibara dopire krak morske klime koji se ovde ukršta sa karpatskom i panonskom klimom, čime se ujedno i objašnjava povećano prisutstvo joda u vazduhu koje doprinosi velikoj blagotvornosti vazduha na disajne organe.

Dečje odmaralište Stevan Filipović posluje u sastavu Centra dečijih letovališta grada Beograda, nalazi se na visoravni Divčibare, na planini Maljen , na nadmorskoj visini od 980 m, udaljeno 120 km od Beograda, a od Valjeva 37km. Klima je blaga i idealna za realizaciju odmor i rehabilitaciju. Kompleks se sastoji od 2 zgrade sa oko 200 kreveta raspoređenih u dvo, tro, četvoro i petokrevetne sobe sa kupatilom. Objekat raspolaže dnevnim boravcima, učionicama, učionicama u prirodi, salom za zabavu. U dvorištu se nalaze tereni za male sportove (košarka, odbojka, rukomet, mali fudbal).
Zdravstvenu zaštitu tokom 24 sata pruža lekarska služba u ambulanti u okviru samog objekta.
Čist vazduh,potoci i mirna šetnja svakom prijaju. Decu posebno raduju pešački izleti sa rekreatorima i animatorima u svim pravcima i tada mogu upoznati raznovrsni biljni i životinjski svet. Ovo područje obiluje rečicama, izvorima i brojnim potocima. Šetnje su organizovane od Crnog vrha, malog Golupca, kao i do drugih mesta u blizini odmarališta.
Usluga je na bazi punog pansiona ( na bazi klasičnog posluživanja – tri obroka,+ užina).